| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |  Download | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości |
  Użytkownik: Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogólnie o forum
Autor Wiadomość
Vallentine 

Wysłany: 29-12-2006, 12:44   Ogólnie o forum

Najbardziej brakuje mi na forum Shoutboxa! Uważam, ze to świetny pomysł, zmniejszyłby spamowanie i offy na threadach :grin:

Sietra 
Administrator

Wysłany: 29-12-2006, 15:59   

Ciekawy pomysł, a co na to moderator?

Vallentine 

Wysłany: 29-12-2006, 16:03   

Ty mi powiedz :wink: , zresztą shout byłby takim Hyde - Parkiem, zero moderów, czyż nie?

Suavek 

Wysłany: 29-12-2006, 18:25   

Głowy nie dam, ale przysiągłbym, że pomysł shouta już gdzieś sugerowałem ;>

Ale czego mi brakuje - skrótów pod postem do profilu użytkownika, emailu i tych pozostałych.

Sietra 
Administrator

Wysłany: 29-12-2006, 18:52   

O słusznie mi tego też brakuje, zaraz zobaczę co można zrobić.

Bartol
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2006, 16:04   

Moderator dowiedział się po fakcie, ale i tak jest/był za :wink:

Sietra 
Administrator

Wysłany: 30-12-2006, 19:20   

Suavek Jak ta opcja się nazywa? Nie mogę jej znaleźć :?

Suavek 

Wysłany: 31-12-2006, 12:56   

Nie mam zielonego pojęcia. Sprawdź w ogólnej konfiguracji i ewentualnie w ustawieniach stylu. Nic mi więcej do głowy nie przychodzi, ale jeśli mnie pamięć nie myli, to sam tą opcję dawno temu wyłączyłeś.

Sietra 
Administrator

Wysłany: 31-12-2006, 16:42   

wiem już co trzeba zrobi, aby Shoutbox działał prawidłowo, ale do tego potrzebuję dostępu do forum. A co do tej opcji, to nawet nie pamiętam aby była :?

Devlock 
devibrylator

Wysłany: 13-04-2007, 19:36   

Niezbyt ważne ale ... mało coś na tym forum emotikon... :razz: Więc w miarę możliwości jeśli styl się zmieni to przydałoby się dodać trochę... :wink:

sh fan7322 

Wysłany: 14-04-2007, 12:51   

Dla mnie osobiscie nic nie trzeba zmieniac...

pawcio 
Moderator
Stuntman Mike

Wysłany: 22-05-2007, 21:43   

Wpadłem przed chwilą na taki pomysł:
Może by tak rozbić dział 'Inne gry, filmy, horrory...' na co najmniej dwa działy - 'Inne gry' i 'Inne filmy, horrory'??
Bo ostatnio przybywa w sumie sporo nowości w tym dziale i już jest 7 stron, a tak troszkę ich liczba by zmalała i łatwiej by to można było ogarnąć wszystko. Być może dobrym pomysłem było by też zrobić jakieś poddziały w dziale film, gdzie można by podzielić na gatunki czy jakoś w tym stylu. Chociaż to by wprowadziło trochę zamieszania, bo nie każdy film można jednoznacznie zaszufladkować.

http://pl.wikipedia.org/wiki/I.C.E. - warto przeczytać
http://teren-prywatny.blogspot.com - zdjęcia zapomnianych miejsc i budynków
http://pafffcio.blogspot.com - mój filmlog

Sietra 
Administrator

Wysłany: 23-05-2007, 16:31   

A tym bardziej gra na podstawie filmu lub odrotnie.

Devlock 
devibrylator

Wysłany: 03-07-2007, 14:08   

Wypadałoby napisać jakie ostatnio zmiany pojawiły się na forum... Otóż jako Junior Admin (mini admin? :lol: ) zająłem się botami i userami którzy nie dawali znaku życia od ponad pół roku (na forum byli tylko raz i nie mieli żadnych postów)... Lista trochę przez to się rozluźniła i teraz liczy trochę ponad 250 userów... Co do botów to teraz wystarczy tylko utrzymywać porządek na bierząco je usuwając (czego osobiście dopilnuję)... :wink:
Od tej pory na forum rejestrujemy się poprzez aktywację konta po otrzymaniu e-maila - było to wyłączone przez co boty podając niewłaściwe e-maile mogły od razu po rejestracji pisać tematy... Teraz co prawda nie będzie ich mniej (mniej ale aktywnych) - ale nie będą raczej już nas nękać swoimi postami\tematami. :wink:
Włączyłem możliwość kasowania shoutów (chodzi o te x obok godziny napisania wpisu) w shoutboxie przez moderatorów jak i przez userów - Ci drudzy mogą kasować tylko własne shouty oczywiście... Niby mała rzecz a jednak przydatna (w razie pomyłki na przykład). :grin:
Maksymalny rozmiar avatarów został poprawiony z gigantycznych rozmiarów 180x160 na standardowe 120x120...
Moderatorzy mogą teraz w razie potrzeby kasować historię edycji posta - zawsze mnie wkurzały te dopiski (także widoczny x obok napisu pozwalający na usunięcie go). :razz:
Z mniej istotnych zmian - włączyłem ostrzeżenia i wiek pod avatarem...

To tyle zmian na razie - ewentualne pytania, sugestie, bluzgi w tym temacie lub pisać do mnie na PW\GG. :razz: Dziękuję za uwagę... :wink:

Bartol
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2007, 16:46   

To jeszcze chce SubBlacka i ikonki ze skrótami do PW, GG itp pod postami. To chyba da się zrobić? :wink:

Devlock 
devibrylator

Wysłany: 03-07-2007, 17:21   

Skróty załatwione. :wink: Co do subBlacka to już Sietra się tym zajmie... :razz:
BTW: Jednak aktywacja przez e-mail to nie jest jakieś wyszukane zabezpieczenie przed botami... Przeglądając forum phpBB by Przemo znalazłem informacje o 2 modach (zabezpieczeniach) z którymi boty mają niemałe problemy...
Można się o tym dowiedzieć tutaj: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=42164
Po instalacji stylów też możnaby o czymś takim pomyśleć... :wink:

Bartol
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2007, 06:45   

No i git. Nareszcie coś idzie do przodu :grin:

Sietra 
Administrator

Wysłany: 04-07-2007, 09:03   

Muszę zapoznać się z tymi zabezpieczeniami, mam nadzieję, że niedługo zostaną wprowadzone. Co do reszty zmian , dobra robota :wink:

No i w końcu mam dostęp do forum, dałem już nowe emotki, czas popracować nad stylem.

SbobekH 
Administrator

Wysłany: 04-07-2007, 11:26   

No no, muszę przyznać, że niezła robota De-Vile :wink:
Oby tak dalej 8)

Devlock 
devibrylator

Wysłany: 04-07-2007, 12:49   

Widzę że dostęp do plików serwera nie tylko sprawił że pojawiły się nowe style i emoty ale i możliwość wrzucenia avatarów i obrazków do podpisów które można wrzucać od teraz na serwer (a nie jak wcześniej na ImageShack)... :) Teraz tylko sprzątać na bierząco (wywalać boty zanim będzie nowe zabezpieczenie) i SHTC będzie bezkonkurencyjne. :509:

Suavek 

Wysłany: 04-07-2007, 13:43   

*cough* *cough* to teraz ustalmy może jeden konkretny maksymalny rozmiar tych sygnaturek? Czy znowu będę musiał w preferencjach wyłączać choinki? ;>

Devlock 
devibrylator

Wysłany: 04-07-2007, 14:32   

Nie ma sprawy... To forum nie będzie tak liberalne jak NG. :wink: Tylko że skąd wiesz że od razu każdy user wrzuci sobie sygnaturkę i to jakąś gigantyczną? Moja sygnaturka ma co prawda 400x75 ale w porównaniu do moich postów nie jest taka duża.
Jak na razie nie można używać w podpisie tagów IMG - można tylko wrzucić sygnaturkę na serwer (o maksymalnej wielkości 400x75)...

Suavek 

Wysłany: 04-07-2007, 15:24   

No takie sygnaturki jak najbardziej rozumiem. Gorzej gdyby tak jak większość użytkowników NG, ludzie zaczęliby wstawiać parę takich lub większych jedna pod drugą. Nigdy nie potrafiłem pojąć jakiemu to ma służyć celowi dlatego zawsze byłem temu przeciwny. Wychodzę z założenia, że wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem.

Puty 

Wysłany: 04-07-2007, 15:40   

Dev - ale z Ciebie Modernizator - kto wie, może dostaniesz jakis order za działanie na scenie SH(wskrześ jeszcze SHTV a dostaniesz Oscara ;] ). Grejt dżab.

Devlock 
devibrylator

Wysłany: 04-07-2007, 15:52   

Dzięki za dobre słowo... :) Ale jak to wskrzesić SHTV :? To już łatwiej byłoby rozbujać SHP... :lol: Anyway - zapraszam do udzielania się - tu nie gryzą... :grin:

Co do sygnaturek - skoro Suavek się zgadza na taki rozmiar to nie ma sprawy. :P Max - 400x75 i można wrzucić tylko jedną na serwer (nie próbować używać tagów IMG bo są wyłączone w celu ograniczenia ilości i rozmiaru :P )...

Odpowiedz do tematu